Siirry suoraan sisältöön

Istutus­suunnitelma

Valmis istutussuunnitelma on erittäin hyödyllinen sinulle, joka haluat tehdä kerralla oikein. Ilman selkeää suunnitelmaa, tulee monesti tehtyä heräteostoksia ja ostamasi kasvit eivät välttämättä sovi yhteen. Kasveilla on erilaiset vaatimukset kasvualustoiltaan. Jotkut kasvit suosivat hapanta kasvualustaa kun taas toiset suosivat kalkittua maata. Istuttamisen onnistumisessa tärkeää ovat oikeat taimivälit, oikea istutusyvyys sekä oikeanlainen kastelu etenkin ensimmäisen sesongin aikana.

Oletko tekemässä uutta istutusaluetta, kukkapenkkiä tai korotettuja istutusaltaita? Onko olemassa olevat perennat tai pensaat jo vanhat ja ränsistyneet? Onko oleskelualue jo pienentynyt, kun perennat ovat päässeet leviämään? Mikäli näin on päässyt käymään, pieni facelift voi olla paikallaan ja kasvien korvaaminen uusilla. Vanhat kasvit voi mahdollisesti siirtää kokonaan uuteen paikkaan, missä niille löytyy paremmat kasvuolosuhteet. Kasvivalinnan vaikeus saattaa monesti yllättää, koska kaupassa on laaja valikoima monivuotisia perennoja ja erilaisia pensaita ja puita.

Kaipaatko apua valmiin istutussuunnitelman kanssa? Autan mielelläni. Soita tai laita viestiä niin voit miten voin auttaa.

HOITO-OHJE

Täydellinen hoito-ohje pihan kasveille auttaa ylläpitää kasvit oikein. Hoito-ohje on erityisen tärkeää uusien kasvien istutusvaiheessa, jotta ne saavat heti alusta oikeat edellytykset juurtua ja kasvaa vahvaksi. Säästät aikaa ja rahaa…